Filiala UUR Suceava a sărbătorit Ziua Internațională a femeii

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Filiala UUR Suceava a sărbătorit Ziua Internațională a femeii printr-o acțiune organizată pe 5 martie, la care au participat numeroase refugiate din Ucraina, etnici ucraineni, profesori de limba ucraineană, președinți și membrii ai filialelor locale ale UUR din județ. În cadrul evenimentului, grupul de refugiate “Spivuchi ukrainky” și grupul vocal al UUR Suceava au susținut un recital artistic care a adus bucurie și încântare în sufletul celor prezenți.

       La masa rotundă, participanții, printer care s-au numărat Ilie Sauciuc, pr. Mihai Cobziuc, Cristina Chideșa, Niculina Clapon, Zirca Ianoș, Ovidiu Tcaci, Elena Torac și Nicolae Ciocan, au discutat despre realizările din ultima perioadă și au propus noi proiecte dedicate femeilor și tinerilor.

       Președintele Filialei UUR Suceava, Ilie Sauciuc, a subliniat însemnătatea zilei de 8 martie și a evidențiat importanța și dinamismul femeilor ucrainene în comunitățile din care fac parte. De asemenea, el a arătat întreaga compasiune și sprijinul etnicilor ucraineni din România, dar și al românilor, pentru mamele ucrainence aflate în pribegie cu copiii lor, departe de casă și de cei dragi.

      În cadrul evenimentului, au fost apreciate și profesoarele de limba ucraineană pentru implicarea și efortul susținut în promovarea și păstrarea limbii materne prin numeroasele activități desfășurate cu copiii. Elena Torac, viceprimarul comunei Brodina, și Constantina Bursuc, consilier local în comuna Vatra Moldoviței, reprezintă UURîn administrația locală și sprijină interesele minorității ucrainene.

     În final, evenimentul a demonstrate importanța și solidaritatea comunității ucrainene din județul Suceava și a evidențiat contribuția valoroasă a femeilor și tinerilor ucraineni în societate.

Citiți în continuare…

Share This