Hramul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene din Valea Vișeului

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Comunitatea ucraineană din Valea Vișeului a fost însuflețită pe 4 iulie de marea sărbătoare a Hramului Bisericii Greco-Catolice Ucrainene „Preasfânta Euharistie”, un eveniment spiritual important, o sărbătoare a Domnului Isus Hristos care ni se oferă nouă, credincioșilor, ca mângâiere sufletească.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Vicar Vasile Colopelnic, alături de care s-au unit în rugăciune un sobor de preoți- pr. Vasile Iusco, protopop de Sighetu Marmației, pr. Paul Almași de la Piatra, pr. Paul Boiciuc din Poienile de sub Munte, pr. Lucian Marusciac din Sighet și pr. Ilie Babota, preot slujitor în Statele Unite.

Cu ocazia acestei sfinte sărbători, un adevărat prilej de comuniune și solidaritate în cadrul comunității greco-catolice ucrainene, la invitația Părintelui Vicar Vasile Colopelnic, s-au alăturat în mijlocul comunității și reprezentanți de seamă ai Uniunii Ucrainenilor din România: Miroslav Petrețchi președintele filialei Maramureș, Pasenciuc Vasile prim vicepreședintele UUR, președintele organizației locale Repedea a UUR și membru în Consiliul UUR, Ioan Recalo, președintele organizației locale UUR și membru în Consiliul UUR, Mariciuc Pintea, precum și președintele organizației locale UUR Poienile de Sub Munte, Stuleanic Serghei.

 În cadrul ceremoniei, Părintele Vicar Vasile Colopelnic a exprimat profunda recunoștință față de Uniunea Ucrainenilor din România pentru colaborarea rodnică în folosul Bisericii și al comunității ucrainene. Acesta a subliniat importanța eforturilor depuse de UUR pentru ca ucrainenii din România să-și păstreze frumusețile și valorile tradiționale și culturale.

Sărbătoarea a adus profunde momente de introspecție și unitate și a demonstrat, încă o dată, puterea spirituală și socială a comunității greco-catolice ucrainene din Valea Vișeului și din întreaga țară.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This