Hramul bisericii ortodoxe ucrainene din Ruscova, județul Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

9 aug., 2023

Creștinii ortodocși ucraineni din Ruscova, județul Maramureș, au sărbătorit miercuri, 2 august, hramul bisericii „Sf. Proroc Ilie”, a Protopopiatului Sighetu Marmației.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un mare sobor de preoți în altarul de vară, situat în apropierea noii biserici. Cuvântul de învățătură, despre viața și minunile Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, a fost rostit în limba ucraineană de către părintele dr. Nicolae Lauruc, Vicar al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România. Acesta din urmă a mulțumit Uniunii Ucrainenilor din România și președintelui UUR, deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi, pentru tot sprijinul acordat.

Menționăm că în urma adoptării amendamentelor inițiate de Nicolae Miroslav Petrețchi și adoptate de Parlamentul României, prin Legea bugetului de stat pe anul 2023, au fost alocate sumele necesare pentru consolidarea și modernizarea mai multor biserici ucrainene, inclusiv pentru parohia ortodoxă ucraineană din Ruscova, județul Maramureș.

La această mare sărbătoare au participat numeroși credincioși din localitate și din parohiile învecinate. Uniunea Ucrainenilor din România a asigurat sonorizarea profesională și masa pentru enoriașii participanți la Hramul bisericii ortodoxe ucrainene ”Sf. Proroc Ilie” din Ruscova. Părintele paroh, Ioan Iurcea, a mulțumit preoților slujitori, Consiliului Parohial, enoriașilor, conducerii Primăriei Ruscova, precum și UUR.

Citiți în continuare…

Share This