În București a avut loc Festivalul „Cervona ruja troiaka”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sămbătă, 5 septembrie, la București, a avut loc prima ediție a Festivalului de cântece ucrainene “Cervona ruja troiaka” (Trandafir în trei culori), organizat de filiala București a Uniunii Ucrainenilor din România.

Președintele UUR-București, Mihai Traista, a adresat participanților și invitaților un salut de bun venit, precizând că principalul scop al festivalului este promovarea culturii ucrainene.

Prim-vicepreședintele UUR, Bogdan Moisei, a transmis salutul conducerii UUR și a președintelui UUR, deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi, exprimându-și speranța ca festivalul să crească în amploare și să intre în istoria UUR.

Svitlana Prykhodko, Secretar I al Ambasadei Ucrainei în România, a mulțumit UUR pentru faptul că se implică activ în păstrarea și promovarea tradițiilor ucrainene și a urat “viață lungă festivalului”.

Iubitorii culturii ucrainene s-au bucurat de evoluția extraordinară a grupului vocal al filialei UUR-Suceava, condus de profesoara Zirca Ianoș, și de frumusețea costumelor populare ucrainene.

Festivalul a continuat cu un concert susținut de Nicu Nicușor, care a cucerit publicul prin vocea și interpretarea la chitară a unor melodii vechi românești, dar și a unor compoziții noi. A urmat evoluția impresionantă a actriței Magdalena Băcescu, care a interpretat câteva cântece din folclorul românesc.

Organizatorii le-au mulțumit participanților festivalului “Cervona ruja troiaka” și le-au oferit diplome de excelență.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This