Întâlnire cu membrii Comitetului Filialei Maramureș a UUR

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În cadrul campaniei pe care a inițiat-o încă de la începutul mandatului – “Cunoaște! Susține! Rezolvă!”, un proiect gândit pentru a fi cât mai aproape de problemele cu care se confruntă comunitatea, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi a organizat, recent, o nouă întâlnire cu membrii Comitetului Filialei Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România.

Aceste întâlniri vor avea loc, până la începutul sărbătorilor, în fiecare județ al țării cu membrii Comitetelor de filiale, în cadrul cărora vor fi discutate problemele cu care se confruntă comunitățile, stabilind astfel prioritățile atât pentru debutul anului viitor, cât și pentru întregul parcurs al acestuia.

În cadrul discuțiilor cu membrii Comitetului UUR Maramureș au fost discutate modalitățile în care poate fi crescută activitatea în plan cultural, social, colaborarea cu școlile și administrațiile locale. Au fost identificate câteva proiecte specifice, de asemenea, a fost discutată extinderea cooperării cu bisericile în care se slujește în limba ucraineană, fie că vorbim despre cele care aparțin Vicariatului Ortodox, greco-catolici sau altor confesiuni.

În cadrul întâlnirilor viitoare, atenție deosebită va fi acordată rezolvării problemelor semnalate de cetățeni și de către Comitete, cu accent pe aspecte legate de religie, învățământul în limba ucraineană, administrație și adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea activității filialelor UUR din țară. Fost

Aceste întâlniri, pe care le-a avut și le are periodic, Nicolae-Miroslav Petrețchi le va intensifica în această perioadă, într-un tur de forță, după Congres și alegerile interne din cadrul Uniunii Ucrainenilor din România. El mizează pe un efort comun de punere în practică a ceea ce a fost stabilit la Congres, inclusiv prin rezoluțiile referitoare la creșterea colaborării transfrontaliere între regiunile în care trăiesc etnici ucraineni și regiunile din țările învecinate, cu un accent deosebit pe Ucraina și Republica Moldova, ca un pas semnificativ pentru consolidarea legăturilor cu comunitățile din afara granițelor noastre.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This