Întâlnire cu reprezentanți ai Vicariatului Ortodox Ucrainean

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Joi, 11 noiembrie 2021, la sediul Vicariatului Ortodox Ucrainean din Sighetu Marmației, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sighetu Marmației, la care au participat și președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi și președintele UUR Maramureș, Miroslav Petrețchi.

Președintele UUR a mulțumit părintelui Vicar Nicolae Lauruc pentru oportunitatea de a participa la această ședință și de a discuta despre proiectele comune în derulare, dar și despre alte oportunități de colaborare. În acest sens au fost stabilite detaliile concursului biblic „Tinerii în Sfânta Scriptură” organizat  de către Vicariatul Ortodox Ucrainean din România în colaborare și cu susținerea Uniunii Ucrainenilor din România.

Nicolae Miroslav Petrețchi a felicitat conducerea Vicariatului pentru această inițiativă, subliniind faptul că Biserica este liantul local al comunităților ucrainene din România, contribuind la conservarea și promovarea tradițiilor și a limbii ucrainene. Acesta a promis că va susține în continuare proiecte ale parohiilor ortodoxe ucrainene și ale Vicariatului, de promovare a culturii și limbii ucrainene și a credinței etnicilor ucraineni.

În cadrul discuțiilor, părintele Protopop Petru Rahovan a lansat ideea organizării unei tabere pentru tinerii credincioși ai Vicariatului, propunere ce s-a bucurat de susținerea preoților ucraineni și a conducerii UUR.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii, au fost discutate și aspectele referitoare la editarea albumului aniversar al Vicariatului Ortodox Ucrainean, care urmează să apară cu sprijinul UUR. Totodată, președintele filialei UUR Maramureș, Miroslav Petrețchi, a propus realizarea unor înregistrări cu cântări bisericești și colinde, interpretate de corurile parohiale din cadrul Vicariatului.

La final, părintele Vicar le-a mulțumit reprezentanților UUR pentru prezență și pentru discuțiile constructive, adăugând că astfel de întâlniri sunt necesare și în viitor.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 359

,,Naș holos”, Nr. 359

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This