Întâlnire de lucru cu directorul Studioului Teritorial TVR Cluj, Alin Gelmărean

Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, a avut luni, 20 septembrie, o întâlnire de lucru cu directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean. La discuții au mai participat coordonatoarea redacției minorități din cadrul TVR Cluj, Eniko Pakai, și realizatoarea emisiunii ”Transilvania Policromă”, Maria Cinar-Jiga.

În cadrul dialogului s-a discutat despre problemele cu care se confruntă TVR Cluj, cu accent pe modalitățile de soluționare a acestora. Au fost abordate teme, precum: necesitatea constituirii unui nou consiliu de administrație, consultarea specialiștilor din cadrul TVR privind diverse aspecte legate de bună funcționare a Studioului Teritorial TVR Cluj, actualizarea legislației în vigoare, o mai mare implicare a factorilor decizionali, nevoia de trecere la sisteme de televiziune de înaltă definiție (HD), precum și alocarea unui buget mai mare Studioului Teritorial TVR Cluj.

În finalul întrevederii părțile au convenit și consolidarea cadrului de cooperare prin încheierea unui acord de colaborare între Uniunea Ucrainenilor din România și TVR Cluj.

Tot luni, Nicolae Miroslav Petrețchi a participat la emisiunea ”Transilvania Policromă”, în cadrul căreia a vorbit despre modalitățile în care UUR sprijină învățământul în limba ucraineană, despre proiectele implementate de Uniune în 2021 (cea de-a V-a ediție a Consfătuirilor Naționale ale cadrelor didactice care predau limba ucraineană, tabere de vară și concursuri pentru copiii ucraineni din România, susținerea competițiilor tematice și olimpiadelor școlare etc), precum și despre colaborarea dintre UUR, pe de o parte, și Ministerul Educației, Inspectoratele Școlare și școlile în care este studiată limba ucraineană, pe de altă parte.

Cititi in continuare…

Agenda deputatului – august 2020

Agenda deputatului – august 2020

 În această perioadă, dificilă pentru noi toți, generată de pandemia Covid-19, deputatul NICOLAE MIROSLAV PETREȚCHI...

Share This