Lecție demonstrativă cu prilejul Zilei Internaționale a Cuvântului „Mulțumesc!”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Începând cu 1984, an de an, ziua de 11 ianuarie devine specială și este dedicată, internațional, unui cuvânt magic: „Mulțumesc!”. Deși nu se cunosc originile Zilei Internaționale a Cuvântului „Mulțumesc!”, ideea de a aduce recunoștință a prins rădăcini și a devenit o minunată ocazie de a reflecta asupra importanței acestui cuvânt în societatea noastră.

Cuvântul „Mulțumesc!” are o încărcătură puternică și aduce beneficii atât celui care îl rostește, cât și celui căruia îi este adresat. Atunci când este spus din inimă, cuvântul aduce cu sine recunoștință și dorința sinceră de a oferi ceva în schimb: zâmbet și solidaritate.

În județul Suceava, în prima săptămână de școală după vacanța de iarnă, elevii școlilor gimnaziale din Argel și Paltinu au adus un omagiu acestei zile speciale. Sub îndrumarea devotată a profesoarei de limba ucraineană și președinte al organizației locale UUR din Argel, Cerasela Ciornei, elevii au creat postere și felicitări pe care le-au oferit celor dragi, transformând momentul într-o adevărată sărbătoare.

Profesoara Constantina Bursuc, consilier local UUR, a organizat o lecție demonstrativă la Școala Gimnazială Paltinu, alături de elevii clasei a III-a. Împreună, au urmărit un material prezentat cu ajutorul videoproiectorului, discutând apoi despre importanța recunoștinței pentru toate faptele bune care ne sunt dăruite.

Copiii suceveni au conștientizat forța cuvântului „mulțumesc!”, o exprimare care reflectă respectul, recunoștința și prețuirea față de cei care ne sunt alături și ne sprijină: părinți, profesori, prieteni, colegi, vecini sau chiar oameni necunoscuți.

Cu ocazia acestei zile speciale, aducem un sincer „Mulțumesc UUR!” pentru sprijinul acordat întregii comunități a etnicilor ucraineni din România. Mulțumim pentru implicare în educația în limba maternă, pentru susținerea activităților culturale care contribuie la păstrarea tradițiilor, obiceiurilor și a identității etnice!

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 358

,,Naș holos”, Nr. 358

În această ediție, puteți citi:  • Sărbătorirea centenarului Taras Șevcenko în Bucovina; • Prometeu al Pământului de...

Share This