Lecții și ateliere tematice pentru copii ucraineni din școlile sucevene

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Activitățile extrașcolare și lecțiile tematice au un rol esențial în motivarea elevilor pentru studiul limbii materne ucrainene, oferindu-le oportunitatea de a se conecta cu tradițiile și cultura lor. De Ziua Educației, sărbătorită pe 5 octombrie, elevii Școlii Primare Spărturi, sub îndrumarea prof. Constantina Bursuc și a învățătoarei Mia Iasinovschi, au creat postere cu mesaje tematice și au participat la ateliere de artă plastică, învățând prin activități practice și interactive.

Educația continuă să fie fundamentul dezvoltării copiilor, atât din punct de vedere intelectual, cât și cultural. La Școala Gimnazială Călinești Cuparencu, prof. Loredana Mândrășteanu și prof. Oana Nicolaiciuc au lansat Proiectul „Educația- cheia viitorului”, unde elevii au participat la ateliere de creație și au recitat versuri din operele clasicilor ucraineni, punându-și în valoare talentele și abilitățile într-o expoziție impresionantă.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor, pe 4 octombrie, la Școala Gimnazială Argel, sub îndrumarea prof. Cerasela Ciornei, elevii au creat desene și colaje, au cântat și au discutat despre animalele preferate, stimulându-și imaginația și curiozitatea prin activități ludice. În mod similar, la Școala Gimnazială Paltinu, prof. Constantina Bursuc a ghidat elevii în proiecte de grup despre animalele domestice și sălbatice, încurajându-i să adune informații și să împărtășească curiozități într-un cadru interactiv.

Sub genericul „Toamna – perioadă a darurilor generoase, oferite de natură”, elevii Școlii Gimnaziale Paltinu au creat un decor rural de toamnă, asociind limba ucraineană cu tradițiile sezoniere. Astfel, activitățile organizate inimos la clasele din școlile sucevene pentru elevii ucraineni, sprijină învățarea limbii și dezvoltă și abilitățile sociale și culturale ale copiilor, pregătindu-i să devină cetățeni activi și implicați în comunitate.

Citiți în continuare…

Share This