Lucrări de renovare și reparații la biserica ucraineană din Petroasa Mare

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Biserica ortodoxă ucraineană din localitatea Petroasa Mare a beneficiat de un sprijin consistent acordat de Uniunea Ucrainenilor din România pentru lucrări de renovare și reparații. Banii au fost alocați ca urmare a Campaniei “Cunoaște! Susține! Rezolvă!” inițiate de președintele UUR Nicolae-Miroslav Petrețchi.

Sumele au fost plătite din fonduri proprii ale Uniunii Ucrainenilor din România, cu contribuția și altor filiale UUR, pentru desfacerea tablei de acoperiș, montarea unei table noi și înlocuirea laurilor. De asemenea, au fost desfăcute jgheaburile vechi și montate altele noi.

Lăcașul de cult din Petroasa Mare poartă hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar construcția acestuia a început prin anul 1994, tot atunci oficiindu-se prima slujbă religioasă în limba ucraineană, de către fostul protopop ucrainean, Ilie Albiciuc. După 10 ani, biserica a fost finalizată, și până în prezent au slujit în ea atât preoții ortodocși ucraineni, cât și preoți români.

Actul de generozitate al Uniunii Ucrainenilor din România demonstrează angajamentul față de valorile comunității și importanța păstrării tradițiilor. Campania “Cunoaște! Susține! Rezolvă!” reprezintă un efort concertat de a face cunoscute și de a rezolva problemele cu care se confruntă comunitățile, iar sprijinul lăcașurilor de cult constituie o expresie de susținere pentru diversitatea culturală și religioasă.

Citiți în continuare…

Share This