Mesajul Președintelui UUR cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Într-o perioadă caracterizată de schimbări tehnologice rapide, radioul rămâne una dintre cele mai importante și populare forme de media la nivel mondial. Cu prilejul Zilei Mondiale a Radioului, doresc să îmi exprim recunoștința față de toate posturile de radio care susțin valorile fundamentale ale democrației, libertății de exprimare și diversității culturale. Acestea oferă un spațiu vital pentru dezbateri și dialog deschis, promovând informații echilibrate și verificate. Astfel, contribuie la educarea și implicarea cetățenilor în procesele politice și sociale, consolidând structurile democratice ale societății noastre.

În mod special, vreau să mulțumesc Societății Române de Radiodifuziune pentru angajamentul pe care îl manifestă în furnizarea de informații precise și verificate în timp real, mai ales în legătură cu conflictul din Ucraina. Eforturile jurnaliștilor SRR nu numai că au oferit claritate și înțelegere într-un moment de incertitudine, dar au și demonstrat importanța radioului în furnizarea de știri esențiale în timpuri de criză.

Prin demersurile on-air, online și off-air, Radioul public a arătat responsabilitate și profesionalism, reușind să ofere un suport valoros atât pentru publicul din România, cât și pentru cel din afara țării. Aș dori să mulțumesc jurnaliștilor pentru eforturile neîncetate de a ține populația informată și conectată la evenimentele din lumea noastră, într-un moment crucial.

Am remarcat efortul deosebit de a facilita accesul la informații în limba ucraineană pentru cetățenii ucraineni afectați de conflict, demers care a demonstrat empatie și solidaritate față de cei aflați în situații dificile. Am apreciat, de asemenea, emisiunile dedicate comunităţii ucrainene din România, care reprezintă o contribuţie valoroasă la promovarea diversității culturale şi a dialogului intercultural, contribuind astfel la o societate mai inclusivă și mai armonioasă.

În numele tuturor ascultătorilor, transmit Societății Române de Radiodifuziune sincere mulțumiri și aprecieri pentru devotamentul special în această perioadă dificilă. Să continuăm să ne sprijinim unii pe alții și să valorificăm puterea comunicării radio în promovarea păcii și înțelegerii în întreaga lume!

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This