Nicolae Miroslav Petrețchi a participat la o conferință internațională la Ujhorod

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a participat la conferința internațională cu tema ”Unitate și dezvoltare regională în contextul pregătirilor Ucrainei pentru aderarea la UE”, care a avut  loc vineri, 15 septembrie, la Ujhorod, Ucraina.

Evenimentul a fost organizat de Biroul Congresului Autorităților Locale și Regionale de pe lângă Președinția Ucrainei, Camera Regiunilor Congresului Autorităților Locale și Regionale de pe lângă Președinția Ucrainei, cu sprijinul proiectului elvețiano-ucrainean ”Unitatea și dezvoltarea regională a Ucrainei”, UCORD.

În intervenția sa Nicolae Miroslav Petrețchi a vorbit despre sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Ucrainei și al Republicii Moldova, precum și pentru demararea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul acestui an. De asemenea, a amintit despre asistența pe care România o poate oferi în procesul de armonizare a legislației ucrainene prin transpunerea prevederilor UE în legislația națională, precum și despre numeroase soluții și modele de bune practici pentru modernizarea administrației publice.

Totodată, Președintele UUR și-a exprimat convingerea că multe regiuni din Ucraina au experiență de colaborare cu regiuni din țările Uniunii Europene, drept pentru care, reformele vor fi mai ușor de implementat la nivelul regional.

Tot la Ujhorod, Nicolae Miroslav Petrețchi s-a referit la importanța întăririi cooperării regionale și a prezentat mai multe exemple de proiecte demarate și implementate cu sprijinul UUR în regiunile de frontieră ale României și Ucrainei.

Reprezentantul ucrainenilor în Camera Deputaților a subliniat importanța cooperării interparlamentare pentru îmbunătățirea cadrului legislativ, inclusiv privind drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale. Nu în ultimul rând, el evidențiat rolul clasei politice în conștientizarea populației asupra necesității continuării reformelor și beneficiilor preconizate ale acestora, atât pentru stat, cât și pentru cetățeni.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This