O seara memorabilă pentru tinerii ucraineni din municipiul Lugoj

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Peste 50 de tineri plini de energie, elevi și studenți din Timiș, s-au adunat, pe 15 martie, pentru o seară de film ucrainean, la sediul organizației Uniunii Ucrainenilor din România din Lugoj. Coordonarea evenimentului i-a aparținut profesorului Vasile-Gabriel Bilan, reprezentant al organizației de tineret a Filialei UUR-Timiș.

Întâlnirea a fost deschisă cu un bun venit călduros din partea profesoarei Maria Szabo-Condrei, președinta Filialei Timiș a UUR, alături de echipa sa, prim-vicepreședintele Sorin Șpilca și vicepreședintele Vasile Șandor. Printre tineri s-au aflat și profesorii Violeta Manzur, Valentin Manzur, Mioara Cinar, și doamna Ana Bereghi, toți pregătiți să facă seara memorabilă.

Adolescența este o perioadă incitantă, iar activitățile Filialei Timiș a UUR sunt exact ce le trebuie tinerilor, oferindu-le o viziune mai largă asupra viitorului, în acest registru fiind organizată și seara filmului ucrainean, un eveniment cultural care a reunit cadre didactice și elevi într-o atmosferă plină de emoții și conexiuni noi.

Filmul ucrainean a adus în prim plan poemul captivant “Kateryna”, urmărind povestea unei femei tinere și frumoase, care se îndrăgostește de un soldat fermecător, dar de o condiție socială diferită, căruia îi dăruiește un fiu, pe care acesta nu-l recunoaște. Drumul femeii în căutarea adevărului și a iubirii a fost fascinant, deschizând discuții pasionate și dezbateri animate între tineri. Punctele lor de vedere diferite și multitudinea abordărilor au dat sens suplimentar întâlnirii.

Finalul serii a fost marcat de o scurtă prezentare a viitoarelor proiecte de activități care vor fi desfășurate în cadrul Filialei Timiș a UUR și încununat de o petrecere cu pizza și muzică.

Citiți în continuare…

Share This