Premii consistente pentru jucătorii echipelor de fotbal ale UUR

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Președinții filialelor Uniunii Ucrainenilor din România au răsplătit, la finalul lunii ianuarie, eforturile remarcabile ale echipelor participante la Campionatul Național de Fotbal al Ucrainenilor, competiție sportivă desfășurată anul trecut. Echipele din filialele UUR Timiș, Maramureș, Suceava, Arad și Caraș-Severin au primit premii în bani, ca recunoaștere a meritelor sportive și ca angajament solid al UUR pentru  susținerea viitoarelor activități competiționale, inclusiv a achiziționării echipamentelor sportive necesare.

Uniunea Ucrainenilor din România a organizat și a găzduit Campionatul Național de Fotbal al Ucrainenilor în perioada 11-15 septembrie 2023, în județul Maramureș. Evenimentul a constituit atât un moment de mare importanță pentru comunitatea ucraineană din România, cât și o competiție sportivă de impact, care a contribuit la promovarea și susținerea pasiunii pentru fotbal, consolidând, în același timp, legăturile sociale și culturale între membrii comunității.

Ediția următoare a Campionatului Național de Fotbal al Ucrainenilor va avea loc în județul Timiș și acest efort organizatoric reprezintă un angajament ferm al Uniunii Ucrainenilor din România pentru dezvoltarea sportului în comunitatea ucraineană din țară. Dincolo de evenimentul sportiv, inițiativa UUR se concretizează într-o implicare fermă în susținerea valorilor fundamentale de fair-play și colaborare intercomunitară.

Citiți în continuare…

Share This