Președinta OFUR a prezentat organizația și ajutorul în timpul COVID-19

UUR

1 aug., 2020

Sâmbătă, 25 iulie 2020, Ledia Spivaliuc, președinta Organizației Femeilor Ucrainene din România (OFUR) din cadrul UUR, a fost invitată la videoconferința Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene. Participarea la videoconferință a fost rezultatul mai multor luni de discuții și dorinței comune de cooperare.

În timpul videoconferinței, doamna Ledia Spivaliuc a prezentat organizația de femei, care face parte din componența UUR, dar își desfășoară activitatea după propriul regulament, respectând planul de acțiuni culturale. Ledia Spivaliuc a precizat că Organizația Femeilor Ucrainene din România apară drepturile, demnitatea și interesele comune ale femeilor ucrainene, desfășoară acțiuni umanitare, susține dezvoltarea culturii și educației în limba ucraineană, păstrează obiceiurile și tradițiile, arta populară și folclorul ucrainean, colaborează cu organizații similare din țară și străinătate.

Președinta OFUR a vorbit și despre modul în care femeile ucrainene din România s-au alăturat acțiunilor umanitare, desfășurate de UUR în timpul pandemiei de coronavirus. Ele i-au ajutat pe bătrâni, familiile cu mulți copii, pe orfani și alte persoane nevoiașe, le-au oferit sfaturi și informații cu privire la propria lor protecție, precum și alimente, medicamente, echipamente de protecție personală și materiale sanitare.

Președinta Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene, Anna Kisil, și prim-vicepreședinta, Evgeniya Petrova, au asigurat-o pe doamna Ledia Spivaliuс de continuarea colaborării și de reînnoirea calității de membru al OFUR în cadrul Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This