Preşedintele UUR a efectuat o vizită de lucru la filiala UUR Caraş-Severin

UUR

12 sept., 2020

Vineri, 11 septembrie 2020, preşedintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petreţchi, a efectuat o vizită de lucru la filiala din Caraş-Severin. La sediul filialei UUR din Caransebeş, preşedintele UUR a participat la şedinţa comitetului şi sa întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii locale.

În cadrul şedinţei a fost analizată activitatea filialei UUR Caraş-Severin, au fost dezbătute problemele cu care se confruntă comunitatea ucraineană din judeţul CaraşSeverin şi modalităţile de soluţionare ale acestora privind învăţământul în limba maternă ucraineană, asigurarea serviciului religios în limba ucraineană, asigurarea de echipamente individuale de protecţie pentru combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus şi alte probleme semnalate de către ucrainenii din acest judeţ.

De asemenea, s discutat despre acţiunile culturale care vor fi derulate de filiala CaraşSeverin în condiţiile actuale şi alte probleme organizatorice.

Preşedintele UUR, Nicolae Miroslav Petreţchi, şi-a exprimat sprijinul pentru filialа Caraş-Severin în vederea realizării proiectelor privind asigurarea drepturilor persoanelor aparţinând minorității ucrainene.

Citiți în continuare…

Clopoțel nr. 161, septembrie 2020

Clopoțel nr. 161, septembrie 2020

În această ediție, puteți citi:  – Poeziile „Controversă”, „Nu e un vis”, „Sărbătoare” ,„Vino, vino, sturzule” de...

Share This