Proiect ”Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina, în anul 2023”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

14 nov., 2023

Peste 300 de copii ucraineni din țara vecină, dar și tineri cu situații familiale precare, proveniți din rândul comunității ucrainene din România, au primit carduri valorice pentru îmbrăcăminte și încălțăminte.

Grija manifestată pentru aceștia a fost posibilă prin proiectul ,,Protecție și iernare pentru refugiații din Ucraina, în anul 2023”, derulat la începutul lunii noiembrie de către Filiala Timiș a Uniunii Ucrainenilor din România și ADRA România.

De asemenea, au mai fost dăruite peste 100 de kituri gospodărești, constând în pilote, perne, pături și lenjerie de pat, iar distribuirea s-a realizat în timp record: o singură zi!

Pentru acțiunea de distribuire, s-au mobilizat exemplar reprezentanții Filialei UUR Timiș, împreună cu președintele acesteia, Maria Szabo Condrei și prim-vicepreședinții Mihaela Bumbuc, Vasile Drozd și Sorin Șpilca, care s-au oferit voluntari, alături de echipa formată din directorul ADRA Banat, Daniel Bota și Ruben Brînceanu, managerul proiectului.

Conducerea Filialei UUR Timiș mulțumește organizatorilor și tuturor celor care au dăruit.

Citiți în continuare…

Share This