Reabilitarea DJ 185, pe porțiunea Bucicoiu Mare – Lunca la Tisa

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

3 aug., 2023

Consiliul Județean Maramureș se află în căutarea unor soluții urgente pentru reabilitarea Drumul Județean 185, pe porțiunea Bocicoiu Mare – Lunca la Tisa. O intervenție rapidă asupra acestui tronson este imperios necesară pentru evitarea blocării traficului, prin urmare această problemă a fost abordată în cadrul unei întâlniri între președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi și vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Lazăr, pe 3 august.

Încă de la apariția primelor semne de degradare a carosabilului, Nicolae Miroslav Petrețchi s-a implicat activ în identificarea unor soluții eficiente pentru reabilitarea acestui drum important pentru comunitate, problema fiind adusă de urgență în atenția autorităților.

Consiliul Județean a inițiat demersuri pentru a include lucrările pe lista situațiilor de urgență, lucru care s-a și concretizat, de altfel, iar reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României, la rândul său, a semnalat situația prim-ministrului, pentru a se asigura că problema primește atenția cuvenită și beneficiază de resursele necesare pentru a fi soluționată eficient.

Chiar dacă reabilitarea drumului a fost inclusă în categoria lucrărilor de urgență, s-a constatat că este nevoie de sprijin suplimentar din partea Consiliului Județean Maramureș,  pentru accelerarea acestor lucrări.

De aceea, în cadrul discuțiilor cu vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Lazăr, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a prezentat situația actuală a drumului, oferind planșe și imagini relevante, care să ateste gravitatea problemei și necesitatea unei intervenții rapide.

Ulterior discuțiilor, vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Lazăr, a luat legătura cu departamentele de specialitate pentru a identifica surse suplimentare de finanțare. Interlocutorii și-au manifestat dorința reciprocă de a găsi o soluție pentru rezolvarea rapidă și eficientă a acestei situații, în condițiile în care sprijinul pentru situații de urgentă se dovedește insuficient sau fondurile nu ajung la timp.

Citiți în continuare…

Share This