Reuniunea Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene

UUR

6 nov., 2020

Ledia Spivaliuc, președinta Organizației Femeilor Ucrainene din România din cadrul UUR, a participat, duminică, 1 noiembrie 2020, la Reuniunea anuală a Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene, care s-a desfășurat pentru prima oară în regim online.

Participanții la reuniune au analizat activitatea Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene, desfășurată în 2019 și au discutat despre viziunea asupra viitorului organizației.

Doamna Ledia Spivaliuc a transmis salutul președintelui UUR Nicolae Miroslav Petrețchi și a reprezentantelor Organizației Femeilor Ucrainene din România. De asemenea, a mulțumit pentru reînnoirea calității de membru al Organizației Femeilor Ucrainene din România în cadrul Federației Mondiale a Organizațiilor de Femei Ucrainene și a transmis disponibilitatea femeilor ucrainene din România de a susține inițiativele organizației mondiale și de a continua colaborarea în cadrul proiectelor derulate în diverse domenii.

Amintim că Organizația Femeilor Ucrainene din România (OFUR) este parte componentă a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), dar își desfășoară activitatea potrivit regulamentului propriu, respectând planul de acțiuni culturale. OFUR apară drepturile, demnitatea și interesele comune ale femeilor ucrainene, desfășoară acțiuni umanitare, susține dezvoltarea culturii și educației în limba ucraineană, păstrează obiceiurile și tradițiile, arta populară și folclorul ucrainean, colaborează cu organizații similare din țară și străinătate.

Citiți în continuare…

Share This