Ședinţa ordinară a Consiliului (Radei) UUR – august 2022

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Ședinţa ordinară a Consiliului (Radei) UUR, convocată de preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav- Petrețchi, a avut loc, pe 19 august, la sediul central al Uniunii.

Cadrul general al dezbaterilor s-a axat pe analiza modului în care filialele, precum și organizațiile locale, implementează hotărârile adoptate de Consiliul Uniunii și măsurile necesare pentru îmbunătățirea activității acestora. În urma discuțiilor purtate, filialele vor realiza o analiză amănunțită cu privire la activitatea proprie și felul în care deciziile Consiliului sunt implementate la nivelul fiecărei organizații în parte, raport de activitate care va fi prezentat în următoarea ședință.

Președintele UUR, Nicolae Miroslav- Petrețchi, a expus în sinteză activităţile desfăşurate în calitate de deputat, detaliile urmând a fi publicate în periodicele UUR. Departamentul administrativ a prezentat situaţia financiar-contabilă a lunii iulie şi cheltuielile efectuate de filiale și comisiile de specialitate ale UUR, din analiză rezultând că luna iulie a fost cea mai bogată în activitate de la de înființarea Uniunii.

Au fost aprobate devizele estimative pentru acţiunile planificate în septembrie, printre care enumerăm: „Concert de muzică religioasă ucraineană”, „120 de ani de la nașterea scriitorului ucrainean Iurii Ianovskyi”, „Prietenie, bucurie, joacă”, „Festivalul minorităților naționale din România”, „Ucrainenii din Bucovina” – sesiune de comunicări științifice, „Bucătăria ucraineană”-  tradiții culinare de toamnă , „Elmovei lest” – festival de cântece ucrainene, „Gala maramureșeană a ucrainenilor din Banat”, „Sărbătoarea stejatului îngenuncheat”, „Tabără pentru ucraineni”.

Filialelor şi comisiilor de specialitate le-au fost aprobate fonduri pentru desfăşurarea şedinţelor de Comitet şi participarea la şedinţele Consiliului UUR, plata cheltuielilor gospodăreşti, achiziţii de obiecte casnice și consumabile, plata combustibilului pentru transportul refugiaților, încheierea de parteneriate cu biserici în vederea organizării hramului bisericesc, achiziționare de uniforme.

De asemenea, analiza a vizat protocolul cu Asociația „Agenția Adeventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor”, participarea la „Cafeneaua interculturală- organizată de Departamentul pentru Relații Interetnice, „Festivalul Internațional al Portului Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar”- ediția a XXVI-a.

Citiți în continuare…

Share This