Strategii privind îmbunătățirea performanțelor administrațiilor publice locale

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În perioada 19-22 august, la Constanța, are loc reuniunea de lucru și instruire „Strategii privind îmbunătățirea performanțelor administrațiilor publice locale și intensificarea cooperării transfrontaliere România-Ucraina-Republica Moldova”, eveniment care se înscrie în continuarea discuțiilor pe care le-am avut cu Ministerul Dezvoltării, la care participă reprezentanți din peste 130 de localități în care trăiesc compact etnici ucraineni, din 13 județe ale României.

La deschiderea festivă a evenimentului Președintele UUR a subliniat rezultatele de excepție ale candidaților UUR la alegerile locale, care obligă Uniunea să intensifice eforturile pentru a îmbunătăți substanțial calitatea și performanțele activității autorităților locale.

Angajamentul UUR pentru dezvoltarea comunităților ucrainene din România, Ucraina și Republica Moldova rămâne neclintit.

În calitatea mea de deputat și Președinte al Uniunii Ucrainenilor din România, sunt onorat să continuu eforturile de îmbunătățire a calității și performanțelor administrațiilor locale din regiunile unde trăiesc compact etnici ucraineni, a declarat Nicolae-Miroslav Petrețchi.

UUR a câștigat, pe merit și prin eforturi uriașe, notorietatea de a produce expertiză de calitate în elaborarea proiectelor locale și regionale cu finanțare europeană. Beneficiem de o resursă instituțională solidă și de o rețea de parteneriate externe unică în România. Partenerii noștri tradiționali, alături de noii parteneri relevanți din Republica Moldova, dau valoare adăugată cooperării regionale, a mai subliniat reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României.

Un aspect cheie al acestei reuniuni este analiza oportunităților de accesare a fondurilor europene, prin intermediul Programelor Operaționale Comune România-Ucraina 2021-2027 și România-Republica Moldova 2021-2027.

Uniunea Ucrainenilor din România a facilitat depunerea unor proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 50 de milioane de euro, care aduc beneficii directe comunităților noastre, îmbunătățind astfel calitatea vieții în localitățile cu populație majoritar ucraineană, aflate în mare parte în zone de frontieră.

Discuțiile se concentrează pe intensificarea cooperării transfrontaliere, strategii de dezvoltare a comunităților ucrainene, digitalizarea administrației publice, transparentizarea și eficientizarea comunicării cu cetățenii, politicile de sănătate publică, iar Nicolae-Miroslav Petrețchi a subliniat rolul esențial al Uniunii Ucrainenilor din România în sprijinirea proceselor de integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei și Republicii Moldova.

La eveniment participă oficiali ai ministerelor Afacerilor Interne, Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI), Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Biroului Regional Suceava pentru Cooperare Transfrontalieră, și ai mai multor Consilii Județene, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale din Ucraina și România.

Citiți în continuare…

Share This