Ucrainenii din Tulcea au sărbătorit Crăciunul şi Anul Nou pe stil vechi

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sărbătorile de iarnă pe stil vechi i-au unit într-o atmosferă a emoțiilor și tradițiilor și pe ucrainenii tulceni, care au celebrat, pe 7 ianuarie, Crăciunul – nașterea lui Iisus, iar între 13 și 14 ianuarie trecerea în Noul An.

Membrii Filialei Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din România, alături de membri ai Filialei Galați și un grup format din refugiați din Ucraina, au sărbătorit Crăciunul cu colinde ucrainene, iar invitații și gazdele s-au bucurat de preparatele specifice acestei sărbători, pregătite cu mare drag de gazde.

Refugiații au fost însoțiți de președintele Filialei Galați, doamna Leon Ileana, grupul vocal ”Rebalka jr” al organizației locale Crișan, iar invitatul Olimpiu Gheorghiu, de la Associated Press TV News, a inclus în filmarea sa ”România Tulcea Christmas” aspecte de la acest deosebit eveniment.

“Revelionul pe stil vechi” a fost sărbătorit cu cântec, dans, voie bună, iar membrii tuturor organizațiilor locale ale Filialei Tulcea au început Noul An cu speranța că acesta va aduce pace și liniște, cu rezultate bune în toate acțiunile propuse, fericire, prosperitate, viață lungă .

În țara noastră, Anul Nou a fost sărbătorit de peste un milion de creștini ortodocși de stil vechi, printre care s-au regăsit ucrainenii, sârbii, lipovenii și mulți români din familii mixte.

Citiți în continuare…

Share This