UUR-Cluj a organizat acțiunea „Clopoțelul ne cheamă la școală!”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sâmbătă, 7 octombrie a.c., „Clubul micilor ucraineni” din cadrul Filialei Cluj a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat acțiunea intitulată „Clopoțelul ne cheamă la școală!”. Gazda evenimentului, Lyudmyla Dorosh, redactor-șef al revistei pentru copii „Clopoțelul”, editat sub egida UUR, a pregătit o serie de activități destinate copiilor, dar care să-i implice și pe adulți.

Copiii au aflat lucruri interesante despre școală: când începe aceasta în diferite țări ale lumii, ce sisteme de evaluare există, despre școli pentru păsări etc. Cei prezenți au ascultat poezii pline de umor scrise de autori ucraineni contemporani cunoscuți și glume cu tematică școlară. A doua parte a evenimentului a fost mai activă și distractivă: copiii au fost împărțiți în echipe și au participat la un concurs de pantomimă, unde au arătat prin gesturi și expresii faciale cum o persoană realizează diverse acțiuni. Rezultatul competiției a fost o remiză, deoarece ambele echipe au reușit să îndeplinească toate sarcinile cu foarte multă îndemânare și pricepere. Iar cea de-a doua parte activă a evenimentului s-a încheiat cu un experiment interesant, în cadrul căruia copiii au învățat despre anumite componente care sunt de mare importanță pentru senzațiile gustative, deoarece atunci când simțul gustului este combinat cu simțul mirosului și multe altele, specifice pentru fiecare produs și feluri de mâncare, este dezvăluită paleta gustativă unică a acestora. Iar excluzând simțul mirosului (și al vederii), copiii au limitat capacitatea creierului lor de a determina diferența dintre produsele furnizate.

A treia parte a evenimentului – atelierul de creație – este una dintre cele mai populare printre participanții la „Clubul micilor ucraineni”. De data aceasta, copiii au învățat să lucreze cu pasta de modelat, care seamănă cu argilă, ca și proprietăți, dar este mai ușor de lucrat. Copiii au realizat un suport pentru creioane și vază asimetrică cu aspect de marmură. Organizatorii evenimentului i-au încurajat pe copii să comunice în limba lor maternă și i-au ajutat în munca lor.

La finalul evenimentului, atât copiii, cât și adulții au mulțumit pentru timpul interesant petrecut și au primit revistele pentru copii editate de UUR: „Clopoțelul” și „Albinuța”.

Citiți în continuare…

Share This