UUR – ultimele pregătiri pentru provocările electorale din 2024

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru provocările electorale ale anului pe care îl traversăm, angajamentul ferm fiind reprezentarea intereselor și drepturilor comunității ucrainene din România.

La sediul Filialei Cluj a Uniunii Ucrainenilor din România, președintele Uniunii, Nicolae-Miroslav Petrețchi a condus, pe 7 martie, o reuniune a Consiliului (Radei) UUR, punând pe agenda discuțiilor subiecte pentru viitorul comunității și pentru definirea strategiilor electorale viitoare.

Punctul de plecare al dezbaterilor a fost evaluarea performanței de-a lungul ultimilor 4 ani a aleșilor locali înscriși pe listele UUR, cu scopul de a identifica și a maximiza impactul acțiunilor întreprinse pe parcursul anilor precedenți, analiză care va servi drept fundament pentru optimizarea inițiativelor viitoare și baza eforturilor care urmează.

În pregătirea pentru alegerile locale din 2024, Consiliul (Rada) UUR s-a axat pe elaborarea de strategii de participare eficace în alegeri, adoptând măsuri care vizează consolidarea prezenței la urne într-un mod informat și responsabil.

S-a stabilit un proces democratic pentru selecția candidaților UUR pentru alegerile din 2024, astfel că toate listele de candidați din partea Uniunii Ucrainenilor din România vor fi întocmite prin vot de Comitetele filialelor, în prezența liderilor organizațiilor locale, care își vor exprima, de asemenea, opinia.

Candidații vor depune un document de prezentare a activităților lor anterioare în cadrul UUR sau în beneficiul comunităților locale.

Toate listele de candidați vor fi făcute publice, proces menit să asigure transparența și participarea comunitară.

Întâlnirea Consiliului (Radei) UUR marchează un moment de start în direcționarea resurselor și a energiei Uniunii Ucrainenilor din România pentru un an electoral cu reușite, la capătul căruia reprezentanții Uniunii, girați prin vot cu încredere în alegeri, să fie cu adevărat cei care reprezintă interesele comunității ucrainene în România.

Citiți în continuare…

Share This