Filiala UUR-Caraș-Severin l-a comemorat pe scriitorul Ștefan Tcaciuc

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Duminică, 24 ianuarie, filiala UUR-Caraş-Severin a organizat, la sediul său din oraşul Caransebeş, acțiunea culturală cu tema „Viața poetului Ștefan Tcaciuc”.

Profesorul Ioan Rosocha a prezentat aspecte din viața și activitatea literară a poetului, scriitorului, traducătorului și omului de cultură Ștefan Tcaciuc. S-a născut Ștefan Tcaciuc la 13 ianuarie 1936, în satul Dănila, județul Suceava. A scris zeci de volume de poezii, proză și traduceri, pentru care a fost distins cu mai multe premii. A fost primul președinte al Uniunii Ucrainenilor din România și deputat în Parlamentul României. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Scriitorilor din Ucraina. A murit la data de 27 iulie 2005 la București.

Președintele filialei UUR Caraș-Severin, profesorul de muzică Ivan Liber, a evidențiat contribuția lui Ștefan Tcaciuc la dezvoltarea literaturii și culturii ucrainene, dar și a celei românești, precum și a Uniunii Ucrainenilor din România.

În cadrul acțiunii, membrii filialei Caraș-Severin au recitat poezii și au interpretat cântece pe versurile poetului Ștefan Tcaciuc, muzica aparținând profesorului Ivan Liber.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This