Acțiune sub deviza „Școală, dragă școală!” la Cluj Napoca

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sâmbătă, 8 octombrie, după o lungă vacanță de vară, copiii membrilor Filialei clujene a Uniunii Ucrainenilor din România și cei ai ucrainenilor care din cauza războiului din Ucraina au fost nevoiți să se refugieze în orașul Cluj-Napoca s-au întâlnit în sfârșit. Acțiunea sub deviza „Școală, dragă școală!” a fost cea care i-a reunit.

La sediul Filialei clujene a Uniunii Ucrainenilor din România s-au adunat în jur de 50 de participanți (părinți și copii), în frunte cu președintele Filialei clujene a UUR, domnul Ioan Herbil, partenerul media, doamna Maria Cinar-Jiga, și organizatorii acțiunii „Clubului micilor ucraineni”.

Programul manifestării a fost îmbogățit și cu o ediție deosebită a „Tezaurului literar” care și-a reluat activitatea odată cu începerea școlii. Ineditul acesteia a constat în faptul că, în locul cititului obișnuit al operelor pentru copii, de data aceasta, „Tezaurul literar” s-a conformat temei acțiunii – începutul noului an școlar. Și cum pot copiii să înceapă școala mai bine, decât prin dobândirea de noi și interesante cunoștințe într-un mod interactiv?

Astfel că, participanților li s-au adresat întrebări interesante, la care fiecare putea răspunde dacă știa, după care celor mici le-au fost citite răspunsurile din „Marea Enciclopedie pentru Copii”. Copiilor le-a plăcut să afle ce fel de oameni mănâncă râme și broaște țestoase, cine și cum a inventat cereale de porumb, de ce când stai în picioare în apă, acestea par mai scurte și multe alte curiozități.

La fel de popular și plin de succes s-a dovedit a fi și atelierul de creație, în cadrul căruia copiii au învățat să împodobească rame pentru fotografii cu scoici pe care ei înșiși le-au adunat în timpul vacanței de vară. Iar copiii mai mari au făcut broderii pe carton, în stilul (tehnica) „Izonytka”. Acțiunea s-a încheiat cu jocuri în aer liber și comunicare între copii.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This