Târgul fructelor de toamnă în comunitatea ucraineană din Izvoarele Sucevei

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Suceava, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ion Aflorei”, a organizat la Izvoarele Sucevei, pe 6 octombrie, cea de a XII-a ediție a Târgului fructelor de pădure.

La târg au fost prezentate numeroase produse realizate din fructe de pădure, sub formă de dulcețuri, siropuri, băuturi și prăjituri. Siropul din conuri de brad și dulceața din fructe de pădure au fost la loc de cinste pe standurile expozanților.

Printre participanții la târg s-au numărat reprezentanți ai filialei sucevene a UUR, ai comunei Izvoarele Sucevei, ai poliției de frontieră, ai școlilor din zonă, membri și simpatizanți ai UUR.

Elevii s-au organizat exemplar, pe standuri pentru fiecare clasă, pentru a-şi prezenta produsele, şi au dezvăluit câteva dintre secretele rețetelor.

Nu au lipsit nici momentele artistice, susținute de elevi ai  Școlii Gimnaziale „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, ai Liceului Tehnologic Câmpulung Moldovenesc, Școlii Gimnaziale „Dimitrie Gusti” din Fundu Moldovei, Școlii Gimnaziale din Breaza, Școlii Gimnaziale din Moldova Sulița şi  Școlii Gimnaziale din Brodina de Sus.

Artista locală Felicia Oblesniuc a susținut un recital de pricesne și cântece în limba ucraineană și în limba română, iar grupul “Izvorașul”, format din elevi ai școlii din localitate, coordonat de preotul paroh Valentin Ardelean, a oferit un frumos concert de cobză.

Şi anul acesta târgul a fost un eveniment plin de culoare, care a avut rolul de a cinsti portul din străbuni și de a promova produsele din fructe de pădure,  toate preparate după rețete vechi, specifice etnicilor ucraineni din zonă şi transmise, cu dragoste, din generație în generație.

Citiți în continuare…

Share This