Un nou proiect transfrontalier ”Împreună pentru o educație bună”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Împreună pentru o educație bună” reprezintă un proiect transfrontalier ambițios semnat între organizații educaționale românești și ucrainene, prin intermediul căruia Uniunea Ucrainenilor din România și instituții de învățământ din Suceava și Herța se angajează într-un parteneriat educațional de lungă durată.

O zi remarcabilă pentru colaborarea educațională între România și Ucraina, a fost miercuri, 29 noiembrie, prin semnarea proiectului transfrontalier „Împreună pentru o educație bună”, între Filiala Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România- reprezentată de insp. prof. Ilie Sauciuc, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți- reprezentată de prof. Radu-Gheorghe Munteanu, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava- reprezentat de director, prof. dr. Silvia- Corina Nuțu  și Liceul „Gheorghe Asachi” Herța, Ucraina- reprezentat de director, prof. Marina Maftei.

 Gazda primei întâlniri a fost Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți, unde a avut loc și o solemnă activitate de comemorare a victimelor Holodomorului. Cu această ocazie, preotul Mihai Cobziuc, consilier eparhial, a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei afectați de această tragedie istorică.

Coordonat de profesorii Delia Martineac și Marina Maftei, proiectul „Împreună pentru o educație bună” va cuprinde diverse activități desfășurate pe parcursul întregului an școlar 2023-2024. Scopul acestui parteneriat este de a promova schimburile educaționale și culturale între cele două țări și de a dezvolta o colaborare strânsă între instituțiile de învățământ implicate.

În timpul evenimentului, delegația ucraineană a fost invitată la sediul UUR, unde, alături de refugiații ucraineni din municipiul Suceava și membrii UUR, au participat la sărbătorirea Zilei Naționale a României, o întâlnire care a consolidat legăturile interculturale și a adus comunitățile împreună într-un spirit de colaborare și prietenie.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This