Cursuri de limba română pentru 30 de copii refugiați din Ucraina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

La Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, într-o ceremonie oficiată la sfârșitul lunii noiembrie, s-a dat startul cursurilor de limba română pentru 30 de copii refugiați din conflictul din Ucraina. Evenimentul a fost marcat de participarea emoționantă a părinților, profesorilor și reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

În cadrul ceremoniei, au fost prezenți reprezentanți importanți ai școlii gazdă și ai Uniunii Ucrainenilor din România. Cursurile se vor derula pe tot parcursul anului școlar 2023-2024, iar la final, copiii vor primi statutul de elev cu drepturi depline și un Certificat de Competențe Lingvistice recunoscut la nivel european.

Proiectul, inițiat în 2022, beneficiază de sprijinul Filialei Timiș a Uniunii Ucrainenilor din România, iar noul președinte, Maria Szabo Condrei, a transmis cursanților succes și a subliniat angajamentul Uniunii de a fi un sprijin real pentru comunitatea refugiaților ucraineni din Timișoara.

Citiți în continuare…

Share This