Excursie pentru elevii celor două clase a VIII-a ale Școlii Gimnaziale Șerbăuți

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

La inițiativa prof. Alina Mazureac, președintele organizației locale UUR Șerbăuți, cu sprijinul președintelui Filialei UUR Suceava, Ilie Sauciuc, a fost organizată o excursie de 2 zile, în perioada 28 – 29 iunie, pentru elevii celor două clase a VIII-a ale Școlii Gimnaziale Șerbăuți.

Această inițiativă a venit ca o recompensă binemeritată, imediat după susținerea probelor examenului de Evaluare Națională. Grupul format din 35 de participanți a fost însoțit de cele două profesoare diriginte – Alina Mazureac și Loredana Tomașciuc.

Cetatea Neamțului a oferit file de istorie nescrisă, fiind înconjurată de peisaje extraordinare care s-au așternut la picioarele tuturor în timpul experienței unice trăite cu telegondola. Aventura a continuat cu o plimbare cu vaporașul pe lacul Izvorul Muntelui  situat pe cursul mijlociu al râului Bistrița.

Cheile Bicazului, considerate unele dintre cele mai frumoase chei cu acces turistic din România, au purtat copiii prin locuri pitorești, impresionante prin frumusețea și unicitatea lor. Pașii i-au purtat către Lacul Roșu – lac de baraj natural format prin prăbușirea unui versant.

Cea de-a doua zi a excursiei a debutat cu vizitarea Turnului Belvedere din Sovata care le-a oferit o panoramă de poveste a întregului oraș înconjurat  de natura spectaculoasă. Grupul de excursioniști a poposit la Lacul Mierlei, Lacul Ursu și Lacul Aluniș. Următoarea oprire a fost la Muntele de Sare Praid, una dintre cele mai impresionante zone din Transilvania care adăpostește comori naturale unice. Salina Praid le-a oferit răcoare și adăpost de arșița verii, momente de relaxare si distracție în adâncurile sale.

Cea mai mare bucurie pentru copii a venit abia la final, odată cu vizitarea Grădinii Zoologice din Târgul Mureș, care se întinde pe 42 de hectare și găzduiește aproximativ 800 de animale încadrate în peste 150 de specii locale și exotice. Elevii au fost impresionați de elefanți, girafe, giboni și de familia de lemuri cu cozile inelate care s-au lăsat mângâiați de vizitatori.

Scopul excursiei a fost cunoașterea, înțelegerea și aprecierea valorilor culturale, istorice și naturale ale țarii. Cu siguranță această experiență a adus amintiri de neuitat pentru toți participanții.

Citiți în continuare…

Share This