Acțiunea culturală ”Rolul femeii în păstrarea identității etnice ucrainene”

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

20 mart., 2020

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, filiala din Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat acțiunea culturală cu tema ”Rolul femeii în păstrarea identității etnice ucrainene”.
Astfel, în prima parte a manifestării, participanții au evidențiat rolului femeii în familie și societate, de la a fi mamă și soție, până la construirea unei cariere de succes, cât și în transmiterea valorilor, care stau la baza formării și păstrării identității naționale și a tradițiilor ucrainene.

Cu această ocazie, doamnele Maria Reva și Paulina Condrat au primit, diplome, flori și cadouri, pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în cadrul UUR. La ceremonia de înmânare a participat și primarul Municipiului Tulcea, domnul Constantin Hogea, care le-a mulțumit pentru întreaga activitate desfășurată.

Evenimentul a continuat cu un program artistic, susținut de către membrii organizației și copiii ucraineni din localitățile Letea, Crișan și Tulcea, sub coordonarea doamnelor Dorina Maxim, Lucica Gherman și Stefana Cernencu, care au prezentat cântece, poezii și dansuri tradiționale ucrainene.

 

Citiți în continuare…

Share This