Admitere la Secția Ucraineană a Facultății de Litere a UBB, Cluj-Napoca

UUR

11 iun., 2020

Secția de Limbă Ucraineană a Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, invită absolvenții de liceu să se înscrie la concursul de admitere pentru specialitatea ”Limba și Literatura Ucraineană”.

Studierea limbii ucrainene se face atât la nivel începător (de la „zero”), cât și la nivel avansat. Ucraineana poate fi studiată împreună cu româna sau  maghiara sau o limbă modernă: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, norvegiană, finlandeză, japoneză, chineză, coreeană, ebraică,  latină sau  greacă veche.

La finalizarea studiilor, absolvenții vor fi licențiați în 2 limbi:  ucraineană și una dintre limbile pe care și-o vor alege din oferta educațională a facultății. Totodată, vor fi traducători autorizați în ambele limbi. Oportunități de angajare: companii multinaționale și naționale, diplomație, poliția de frontieră, birouri de traduceri, învățământ, radio și tv, edituri etc.

Înscrierile se fac în perioada 9 – 15 iulie 2020. Pentru mai multe detalii, consultați pagina de site a Facultății de Litere la Regulamentul admiterii (licență): lett.ubbcluj.ro (sau persoana de contact: Conf. univ. dr. Herbil Ioan, nr. tel. 0745325755).

Citiți în continuare…

Share This