Alocări bugetare pentru localităţile cu populație majoritr ucraineană

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

În luna septembrie a.c. edililor din întreaga țară li s-a solicitat să transmită o estimare a sumelor de care au nevoie pentru funcționarea primăriilor până la finalul anului. Aceste sume ar fi trebuit să reducă deficitul unor localități care nu au alte surse de finanțare și au probleme cu fondurile pentru asistența socială și asigurarea veniturilor pentru energia termică.

Printre UAT-urile care depindeau exclusiv de rectificarea bugetară din 6 octombrie, dar nu au primit fonduri de la guvern, se află și multe localități cu populație majoritar ucraineană, printre care și comuna Remeți, din județul Maramureș, cu peste 4000 de locuitori, al cărei primar nu are coloratură politică, acesta câștigând alegerile din partea Uniunii Ucrainenilor din România, organizație reprezentativă a minorității ucrainene din țara noastră.

Având în vedere cele mai sus menționate, Nicolae Miroslav Petrețchi a adresat prim-ministrului Nicolae Ciucă  rugămintea de a i se comunica în ce fel guvernul condus de domnia sa va sprijini UAT-urile care nu au beneficiat de fonduri în urma rectificării bugetare din 6 octombrie a.c., cum este și cazul comunei Remeți din județul Maramureș.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This