Campionatul UUR de tenis de masă, la sediul UUR-Rona de Sus

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Pasiune și competiție în numele solidarității este principiul după care s-a ghidat Uniunea Ucrainenilor din România, care a organizat, pe 16 martie, la sediul Organizației locale Rona de Sus, „Campionatul UUR – Tenis de masă”, eveniment sportiv care a adunat 28 de competitori și peste 50 de participanți.

Fiind conștientă de importanța activității fizice, a promovării talentului și pasiunii în rândul membrilor comunității ucrainene, precum și de necesitatea consolidării solidarității și unității în cadrul acesteia, Uniunea Ucrainenilor din România nu se limitează doar la susținerea, ci și la organizarea activă a competițiilor sportive.

Pe măsură ce meciurile au fost disputate cu intensitate și determinare, după o zi de competiții palpitante, s-a stabilit clasamentul: Valentin Bodnariuc a cucerit locul întâi, urmat de Ivan-Claudiu Brinzanic pe locul al doilea și Denis Andrascsuk pe locul al treilea. Premiile pentru cel mai tehnic jucător și pentru popularitate au fost acordate lui Denis Mureșan, respectiv lui Raul Marfici.

Nu doar recunoașteri simbolice, ci și recompense financiare, premiile au reprezentat un gest de apreciere pentru efortul și dedicarea participanților: premiul I – 400 de lei, premiul II – 300 de lei, premiul III – 200 de lei, premiul IV – 100 de lei, Premiul pentru cel mai tehnic jucător și cel de popularitate au fost, fiecare, în cuantum de câte 100 de lei. Pentru că valoarea financiară a premiului doi a fost redistribuit între primul, al treilea și al patrulea loc, competitorii au avut majorate cu câte o sută de lei sumele primite. În plus, fiecare participant a primit un pachet personalizat, conținând un tricou, o paletă și o minge de tenis de masă.

Prezent la eveniment, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae-Miroslav Petrețchi, a insistat pe importanța participării la competițiile sportive organizate de UUR, mai mult decât pe locul obținut în clasament. Deputatul a subliniat că fiecare jucător este un campion în sine, scopul competiției nefiind doar acela de a câștiga, ci de a concura și consolida legăturile dintre membrii comunității ucrainene.

Nicolae-Miroslav Petrețchi le-a urat succes tuturor participanților și a apreciat munca extinsă din spatele organizării unui eveniment de o asemenea amploare. Deputatul a exprimat recunoștința și felicitările sale pentru întreaga echipă a Uniunii, care a contribuit la succesul și buna desfășurare a competiției.

La eveniment au mai luat parte prim-vicepreședintele UUR, Vasile Pasenciuc, vicepreședintele UUR, Ioan Recalo, președintele Filialei Maramureș a UUR, Miroslav Petrețchi, președintele Organizației locale Rona de Sus a UUR și organizatorul competiției, Mihai-Ioan Lauruc, consilierul superior al UUR, Costel Ilie și consilierul UUR, Fabian Popovici.

Citiți în continuare…

Share This