Training pentru reprezentanți ai organizațiilor diasporei ucrainene, la Praga

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România au participat, în perioada 1-2 decembrie, la “Trainingul pentru Reprezentanții Organizațiilor Diasporei Ucrainene privind Strategiile de Comunicare, Relații Publice (PR) și Anti-propagandă” în Praga, Cehia, la invitația președintelui Congresului European al Ucrainenilor, Bohdan Rajcinec.

 Delegația i-a inclus președintele Uniunii Tineretului Ucrainean, Alex Mocernac și consilierul UUR, Fabian Popovici. Evenimentul a fost organizat de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicii Migrației (ICMPD).

La training au participat președintele Congresului European al Ucrainenilor, Bogdan Rajnicek, reprezentanți ai Ministerului de Interne din Cehia și membri ICMPD, delegați din 15 țări europene cu comunități ucrainene. Trainingul s-a axat pe teme esențiale, inclusiv combaterea dezinformării, verificarea faptelor, contracararea discursului instigator, teoria efectelor media și înțelegerea persuasiunii, relații publice și propagandă.

În cadrul sesiunilor, s-au abordat și aspecte legate de branding, marketing și comunicare, cu un workshop în a doua zi privind elaborarea strategiilor de comunicare pentru ucrainenii din țările de origine ale reprezentanților și din întreaga lume. Rob McNeil, Director Adjunct al Departamentului Media și Comunicațiilor la Observatorul Migrației, Universitatea din Oxford și Maryna Hovorukhina, Șef Relații Publice și Trainer în Comunicare Strategică, au fost liderii acestui training.

Reprezentanții UUR au fost felicitați pentru strategia dezvoltată în cadrul workshop-ului, recunoscându-se eforturile lor în promovarea unei comunicări eficiente și în contracararea propagandei și în sporirea implicării ucrainenilor în comunitățile lor. Evenimentul a reprezentat un pas semnificativ în consolidarea relațiilor dintre diaspora ucraineană și comunitățile din țările reprezentate la eveniment, contribuind la promovarea unei comunicări transparente și la dezvoltarea unor strategii eficiente.

Citiți în continuare…

Share This