Declarație politică cu privire la promovarea valorilor fundamentale europene

UUR

14 mai, 2021

În declarația politică susținută miercuri, 12 mai, în ședința de plen a Camerei Deputaților, Nicolae Miroslav Petrețchi a subliniat importanța promovării și protejării valorilor fundamentale europene, precum demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, supremația legii și respectul drepturilor omului.

Parlamentarul a arătat că la 71 de ani de la celebrul discurs al ministrului de externe francez, Robert Schuman, putem observa beneficiile aduse de Uniunea Europeană, în toate formele acesteia. ”Fie că vorbim despre cele economice, de menținere a păcii pe bătrânul continent, ori despre facilitarea cooperării între state, Uniunea Europeană a reușit să instaureze un climat propice pentru dezvoltarea statelor membre, fiind, în același timp, și un pilon al democrației în regiune”, a susținut reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României.

Președintele UUR a amintit că prin mecanismele dezvoltate de liderii europeni, pe lângă beneficiile materiale, s-a reușit și crearea unui sentiment identitar, european, care reiese și din motto-ul UE „Unitate în diversitate”. Astfel, prin respectarea diversității fiecărei națiuni, a fiecărui grup, fie el etnic,  religios sau social, s-a reușit crearea spiritului european cu care ne mândrim și noi, indiferent de grupul din care facem parte, a adăugat deputatul.

Acest spirit european a putut fi observat în special în timpul crizei sanitare, cu care încă ne confruntăm, în care solidaritatea și buna colaborare între state au fost și vor rămâne cuvinte cheie ce ar putea descrie modul în care statele membre au gestionat întreaga situație generată de pandemia COVID-19. Tot sub semnul cooperării și solidarității am putut observa și perspectivele de redresare sau de revenire din această criză, atât prin reformele ferme și acces la vaccin, cât și prin finanțarea alocată pentru investiții în dezvoltare, a subliniat parlamentarul.

Consider că trebuie să cultivăm, în continuare, acest spirit de solidaritate, toleranță și unitate atât de necesar pentru viitorul nostru, conștientizând că doar în acest mod vom putea avea o dezvoltare armonioasă în beneficiul cetățenilor, a declarat Nicolae Miroslav Petrețchi.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This