Tinerii ucraineni din Maramureș au desfășurat o nouă acțiune de ecologizare

UUR

12 mai, 2021

Marți, 11 mai, membrii Comisiei pentru tineret și sport a Uniunii Ucrainenilor din România au desfășurat o acțiune de ecologizare a spațiilor publice în localitatea Rona de Sus, județul Maramureș. Activitatea s-a desfășurat în zona dealului Hera.

Inițiativa tinerilor se înscrie în seria de acțiuni prin care aceștia își propun să crească nivelul de conștientizare a publicului larg privind problema aruncării necontrolate a gunoaielor, cu impact negativ asupra mediului și sănătății umane.

În contextul defrișării și degradării pădurilor, precum și al poluării râurilor, organizația de tineret a UUR a demarat recent o amplă campanie de ecologizare a cursurilor de apă și lucrări de împădurire, în localitățile din România cu populație preponderent ucraineană.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie tinerii ucraineni sub coordonarea specialiștilor de la Ocolul Silvic  Sighetu Marmației au plantat peste 5500 de puieți de stejar. Având în vedere  importanța deosebită a mediului și a naturii, astfel de acțiuni vor fi organizate și în alte localități cu populație majoritar ucraineană.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This