“Elmovei lest”- festival de cântece și dansuri ucrainene la Nisipitu

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Grupul “Ucrainencele”, care are în componență numai femei refugiate din calea războiului și care și-au găsit refugiul în Suceava, a avut debutul, pe 25 septembrie, la Nisipitu, la “Elmovei lest”- festival de cântece și dansuri ucrainene. Sărbătoarea a fost organizată de filiala Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România și organizația locală Ulma.

      Refugiatele din Ucraina fac repetiții de trei ori pe săptămână la sediul UUR și au fost extrem de emoționate să urce pe scenă alături de grupurile “Izvoraș de Ulma”, format din elevii  Școlii Gimnaziale din localitate, “Bucovenska Ruja”- Milișăuți, “Mala Poiana”- grup al minorității polone de la Poiana Micului, “Polonenka”- Paltinu și “Kolomeika”- Siret.

      Președintele UUR Suceava Sauciuc Ilie,  prim-vicepreședintele Clapon Niculina, vicepreședinții Peslari Brândușa, Ciocan Nicolai și Torac Elena,  secretarul Chideșa Cristina și membrii Ianoș Zirca și Boiciuc Nadia au fost prezenți la sărbătoarea ucraineană. Administrația locală a fost reprezentată de consilierul local Chimiuc Georgiana, director al Școlii Gimnaziale Ulma și viceprimarii comunelor Bălcăuți, Chideșa Iulian și Izvoarele Sucevei, Mehno Petru.

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This