Festin culinar dedicat bucătariei ucrainene, în localitatea Moldova Sulița

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sub genericul “Bucătăria ucraineană – tradiții și inovații”,  Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Suceava a organizat joi, 30 septembrie, un adevărat festin culinar dedicat bucătăriei ucrainene, în localitatea Moldova Sulița.

Într-o splendidă zi de toamnă, gospodinele ucrainence au prezentat publicului mâncărurile tradiționale specifice locului, dar și feluri de mâncare cu influențe moderne.

Nu au lipsit de pe mesele frumos pregătite mămăliga de barabule, tochitura, laptele acru și brânza, slănina cu ceapă, găluștele cu urdă, chișca și „cârnațul”, hribii cu smântână, turtele, alivencile și pampuștele.

La evenimentul menit sa promoveze o alimentație sănătoasă în rândul tinerilor au participat: președintele UUR Suceava, Ilie Sauciuc, primarul comunei Moldova Sulița, Petru Jecalo, directoarea Școlii Gimnaziale Moldova Sulița-profesor Corina Butnaru, membri ai Comitetului UUR Suceava, Elena Torac, Brândușa Peslari, Nadia Boiciuc Lazăr, Nicolai Ciocan, Mihai Cobziuc, cadre didactice, părinți și elevi ai școlii din localitate, membri și simpatizanți ai UUR din zonă.

Grupul Hatna, al organizației UUR Dărmănești, a încântat participanţii cu cântece și pricesne în limba ucraineană și limba română.

Domnul primar Petru Jecalo a  subliniat importanța evenimentului pentru comunitate, precum şi a susținerii pe care UUR o acordă elevilor care studiază limba ucraineană, concretizată în rechizite oferite de Ziua Educației, cadouri de Crăciun, premii pentru participanții la concursuri.

Președintele Ilie Sauciuc a mulțumit doamnei Nadia Boiciuc pentru organizare, participanților pentru implicare și Uniunii Ucrainenilor din România pentru sprijinul financiar acordat.

Momentul cel mai așteptat a fost finalul când toți participanții au fost invitaţi la o degustare de mâncăruri ucrainene, pregătite cu drag, după rețete tradiționale şi moderne.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 365

,,Naș holos”, Nr. 365

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (V); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This