Filiala arădeană UUR a sărbătorit “Ziua Cămășii Ucrainene”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România Filiala Arad a sărbătorit “Ziua Cămășii Ucrainene” pe 21 mai, la sediul Organizației Vasile Goldiș. La eveniment au participat viceprimarul Ioan Mihoc și consilierul local Nicoleta Sebastian, la invitația președintelui Gavrilă Miculaiciuc, susținători ai comunității ucrainene din comuna Beliu.

Activitatea a fost centrată în jurul cămășii populare, cu cusături tradiționale în culori frumoase, care au încântat participanții. Grupul de copii „Nadia” a interpretat cântece despre bucuria de a purta cămășile ucrainene, iar ansamblul „Cervona ruja” a prezentat un spectacol impresionant de dans. Un moment special a fost parada portului popular ucrainean, în care copiii, tinerii și cei mai în vârstă au purtat cu mândrie costumele tradiționale ucrainene, inclusiv 14 costume achiziționate recent de către UUR Arad.

Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Arad, a adus o bucurie deosebită comunității prin sărbătorirea “Zilei Cămășii Ucrainene”. Dansurile, cântecele și paradelle tradiționale au făcut ca evenimentul să fie unul de promovare al valorilor culturii ucrainene. Comunitatea a strălucit într-un spirit de mândrie și frumusețe autentică.

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

Vilne slovo nr. 9-10, mai 2024

În această ediție, puteți citi: • Uniunea Ucrainenilor din România își deschide oficial campania electorală; • Din...

Share This