Întâlnire cu cadrele didactice care predau limba ucraineană în școlile din Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Filiala UUR-Maramureș a organizat duminică, 21 februarie, cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, la inițiativa președintelui filialei UUR-Maramureș, Miroslav Petrețchi, o întâlnire cu cadrele didactice care predau limba ucraineană în școlile din județul Maramureș. La întâlnire a participat și inspectorul școlar pentru minoritatea ucraineană, Mariana Dobroțchi.

În cadrul întâlnirii participanții au discutat despre importanța învățării limbii materne de la cea mai fragedă vârstă, rolul familiei și al bisericii în acest proces, și, în special, despre marea responsabilitate pe care o au cadrele didactice în dezvoltarea abilităților de comunicare ale elevilor în limba ucraineană.

Președintele UUR-Maramureș a precizat că Uniunea Ucrainenilor din România sprijină învățământul în limba ucraineană și i-a încurajat pe profesori să elaboreze proiecte care vizează păstrarea şi promovarea limbii ucrainene. Au fost discutate și alte aspecte referitoare la dezvoltarea învățământului în limba maternă.

Ziua Internațională a Limbii Materne a fost marcată și în școlile și bisericile din localitățile cu populație majoritar ucraineană din județul Maramureș.

Citiți în continuare…

Share This