Primul număr al Revistei comunităților etnice din Iași, „Simfonia etnică”, o publicație de cultură, care își propune o apariție trimestrială, a fost lansat pe 19 ianuarie. În sala mare a Primăriei municipiului Iași, în prezența primarului Mihai Chirica, la acțiune au participat președinții comunităților naționale: armeni, evrei, greci, polonezi, ruși lipoveni, ucraineni, reprezentanți ai comunităților rome și un reprezentant al comunității musulmane.
Demersul minorităților din Iași este important, urmărindu-se, cu ajutorul finanțării de către primărie, editarea consecventă a unei reviste unice: interculturală, interetnică și interconfesională. Consilierul primarului pentru comunitățile etnice din Iași, Moshe Groper, director al revistei, a oferit reprezentanților comunităților exemplare din publicație, iar la propunerea președintelui filialei Iași a UUR, Victor Hrihorciuc, vor urma întâlniri redacționale periodice, care să stabilească detalii de conținut reprezentativ.
Poetul Mihai Batog Bujeniță, comandor de aviație, a salutat efortul redactării unei reviste culturale, cu atât mai mult cu cât astfel de apariții editoriale tind să dispară, iar altele se rezumă la online. Victor Hrihorciuc a prezentat evoluția cantitativă și calitativă a acțiunilor cultural- sportive ale Uniunii Ucrainenilor din România, în general, și ale filialei Iași în particular. Acesta a subliniat că oricare minoritate își dezvoltă cultura în contact și interferență cu culturile altor minorități.
La rândul său, Mihai Chirică a subliniat că Iașul este un model european din punct de vedere al dezvoltării unor punți de prietenie și bună înțelegere cu toate comunitățile reprezentative pentru istoria, cultura și spiritualitatea orașului: “Conviețuirea în armonie, cu toate minoritățile, este cheia unui viitor al diversității care face posibil un multiculturalism care stă la baza dezvoltării întregii societăți. Împreună facem Iașul european!”.