La eveniment au participat scriitorii și jurnaliștii Mihai Mihailiuc, Corneliu Irod, Irina Covaci, Teraza Șendroiu, Mihai Hafia Traista, criticul literar Ioan Dan Marta, actorii Magda Băcescu și Ștefan Apostol, membrii comitetului Organizației UUR București și membrii organizației.
În cadrul evenimentului au fost prezentate comunicări legate de viața și opera scriitorului și s-au citit fragmente din opera sa.
Mykola Korsiuk s-a născut la 30 martie 1950 în satul maramureșean Lunca la Tisa. După absolvirea școlii elementare din localitatea natală a urmat cursurile secției ucrainene a Liceului din Sighetu Marmației, iar apoi a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universității București, unde, mai târziu, a funcționat ca lector de literatură ucraineană.
După absolvirea facultății, Mykola Korsiuk a devenit redactor la Editura Kriterion, unde a desfășurat o prodigioasă activitate editorială și a inițiat seria „Biblioteca mică”, adresată elevilor, în care au apărut operele clasicilor literaturii ucrainene.
Începând cu anul 1971 publică unele scrieri în ziarul ucrainean „Veac nou”, precum și în volumele colective „Ecouri solare” și „Primăverile noastre”, debutează editorial în 1972 cu volumul „Urmașii soarelui”, iar în 1973, publică culegerea de povestiri „Răspântii”, distinsă cu premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România.
Au urmat volumele de poezie și proză: „Porțile” (1975), „Subiect pentru o nuvelă” (1977), „Monologul copacului” (1980), „Durerea altora” (1985), „Monologul”, poezii alese (2003), „Oul miracol” (2005), „Nici Dumnezeu, nici oamenii” (2008), volum de proză, pentru care i s-a conferit premiul Uniunii Scriitorilor din România.
Mykola Korsiuk este, de asemenea, autorul volumului de versuri pentru copii „Cartea Iepurașului” (2009). Mai multe creații ale sale au fost traduse în limbile română, germană și maghiară. Mykola Korsiuk este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Naționale a Scriitorilor din Ucraina, precum și membru al PEN-Clubului ucrainean.