Mesajul președintelui Uniunii Ucrainenilor din România cu ocazia noului an școlar

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene
Fiecare început de an școlar aduce enorm de multe emoții, şi este, totodată, un moment de bucurie și speranță pentru elevii de toate vârstele, pentru părinți și profesori. Orice nou început pare dificil, dar trebuie primit cu brațele deschise și privit cu încredere. Le doresc tuturor elevilor care studiază limba ucraineană un an cu rezultate deosebite, perseverenţă şi ambiţie pentru un parcurs şcolar de succes şi pentru a duce mai departe moştenirea culturală şi dragostea faţă de limba maternă!
Dreptul persoanelor aparținând minorităților naționale de a studia limba lor maternă şi dreptul de a putea fi instruite în această limbă sunt garantate în România, iar pentru Uniunea Ucrainenilor din România educația în limba maternă a fost de la bun început și rămâne o prioritate majoră. De aceea, UUR va sprijini în continuare, atât educația în limba ucraineană la toate nivelurile, cât și pe cei care fac performanță în educație, atât copii, cât și cadre didactice.
Împreună cu elevii și părinții lor, alături de profesori, vom reuși să obținem rezultate deosebite în formarea de noi generații de copii responsabili, încrezători, independenți și fericiți, viitori oameni de succes, capabili să înfrunte provocările momentului.
Noul an școlar începe cu mari emoții pentru cei care trec pentru prima dată pragul unei săli de clasă, iar pentru a veni în întâmpinarea și sprijinul lor, Uniunea Ucrainenilor din România a decis să ofere în dar câte un rucsac școlar și un set complet de rechizite școlare tuturor copiilor înscriși în clasa pregătitoare, care vor studia limba sau în limba ucraineană.
Le urez tuturor elevilor și profesorilor mult succes, clipe frumoase, bucurii, împliniri și cât mai multe rezultate deosebite în noul an şcolar!

Citiți în continuare…

Share This