Participarea reprezentanților UUR la ceremonial militar dedicat „Zilei Eroilor”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Cinstirea eroilor neamului este nu numai o tradiție, ci și un ceremonial important în multe țări, căci aceasta reprezintă modalitatea prin care oamenii își arată recunoștința și respectul pentru cei ce și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru țară, popor și libertate.

Reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România, Mihai Lauruc și Fabian Popovici au participat, pe 25 mai, la invitația prefectului județului Maramureș, Rudolf Stauder, la ceremonialul militar și religios dedicat „Zilei Eroilor”.

Acesta s-a desfășurat la Monumentul Ostașului Român din Municipiul Baia Mare, unde au fost depuse coroane de flori pentru omagierea celor căzuți la datorie în slujba țării, pentru menținerea democrației și a libertății comune.

Tradiția cinstirii eroilor este importantă pentru menținerea valorilor și a identității naționale, precum și pentru păstrarea istoriei și a culturii.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This