Președintele UUR a participat la întrunirea Comisiei de Dialog Social din Maramureș

O inițiativă pilot a prefectului de Maramureș, Rudolf Stauder, a reunit, pe 3 februarie, parlamentarii județului și reprezentanții sindicatelor, într-o abordare inovativă care să permită o mai strânsă legătură cu cetățenii, cu cei care pot semnala problemele acestora și cu cei care le pot rezolva.

Nicolae-Miroslav Petrețchi, care are o reprezentare de mandat la nivel național, nefiind exclusiv parlamentar de Maramureș, a fost invitat și a participat și în calitate de reprezentant al celei mai mari comunități de ucraineni care trăiește în acest județ, multe dintre problemele discutate afectând întreaga populație.

Fiecare reprezentant al sindicatelor a expus o serie de dificultăți cu care se confruntă județul Maramureș, unele reactualizate, printre care problema salariilor din învățământ, atât pentru personalul didactic, cât și pentru cel nedidactic, problema mediului de afaceri, problema lipsei personalului din cadrul structurii Ministerului de Interne de la nivelul județului.

În cadrul întâlnirii a fost reiterată problema lipsei medicilor de familie, o situație pe care domnul Petrețchi o cunoaște  foarte bine, în care s-a implicat semnificativ și сătre rezolvarea căreia a reușit să parcurgă pași importanți.

Deputatul a prezentat pe larg soluțiile pe care le-am avansat Ministerului Sănătății în urma consultărilor cu medicii de familie și cu autoritățile locale, soluții de modificare a legislației subsecvente, asupra căreia ministerul poate acționa pentru a rezolva, parțial, deficitul semnalat. Concret, președintele UUR a punctat propunerile privind extinderea perioadei pentru care se încheie convenția de furnizare a serviciilor medicale între medicii de familie și CAS, pentru strângerea numărului minim de persoane și extinderea de la 6 luni la 12 luni a asigurării venitului pentru un medic nou. Atât Instituția Prefectului cât și ceilalți participanți au fost de acord cu propunerile înaintate.

Întâlnirile organizate la nivelul județului Maramureș vor avea o periodicitate trimestrială și  vor avea ca invitați reprezentanți din diverse domenii de activitate. În urma acestor discuții, Nicolae-Miroslav Petrețchi va aduce în atenția autorităților competente problemele identificate, în încercarea de a obține soluționări cât mai rapide, iar împreună cu colegii parlamentari va include pe agendele de lucru acțiuni care să ducă la îmbunătățirea vieții maramureșenilor și numai.

Cititi in continuare…

Share This