Recent Nicolae-Miroslav Petrețchi a fost informat, în urma interpelării, adresate ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, că Statul Major al Apărării a reconfirmat avizul privind construcția a două poduri noi în comuna Remeți, județul Maramureș, proiect de investiții esențial pentru această localitate, unde conviețuiesc numeroși etnici ucraineni.

În demersul său către ministrul Angel Tîlvăr domnul Petrețchi a subliniat că avizul obținut de UAT Remeţi, eliberat de Statul Major al Apărării în data de 16.11.2022, cu valabilitate de un an, a expirat din cauza trenării unor lucrări de construcţie-montaj, iar UAT Remeți a depus o cerere de reconfirmare a avizului, menționând că toate condiţiile şi soluţiile tehnice de realizare a obiectivului rămân neschimbate.

Totodată, reprezentantul ucrainenilor în Camera Deputaților a atras atenția că cele două poduri existente se află într-o stare înaintată de deteriorare, unul dintre acestea fiind închis pentru circulație, aflându-se în pericol de prăbușire. Celălalt pod, care a preluat tot traficul, inclusiv traficul de mare tonaj, riscă să nu facă față gradului mare de solicitare și comuna Remeți poate rămâne fără principala cale de acces.

Share This