UUR-Caraorman a organizat evenimentul “Sărbătorind pădurea cu toți ucrainenii”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Uniunea Ucrainenilor din România, prin intermediul organizației locale Caraorman, a organizat, pe 21 mai, evenimentul “Sărbătorind pădurea cu toți ucrainenii”. Această ocazie a reunit cetățeni de seamă născuți în localitatea din apropierea pădurii, cetățeni cu origini ucrainene, care au obținut realizări profesionale remarcabile de-a lungul vieții lor.

La eveniment au fost prezenți numeroși invitați de marcă, printre care s-au numărat Rahau Silviu, primarul comunei Crișan, Moisei Bogdan, prim-vicepreședintele UUR, Platon Alexandru, Contolencu Andrei – campion național și european la caiac-canoe, Stanciu Felicia, Caraman Angela, Gherasim Grigore, Maladoi George, Terente Mircea, Sevastian Ion, Contolencu Viorel, Crețu Viorica, Lupoaica Emilia, Tănase Dumitrița și Casian Lucian.

Toți participanții și-au împărtășit amintirile cu o profundă emoție, rememorând cu drag copilăria și evidențiind că aceasta nu a fost ușoară pentru niciunul dintre ei, dar cu siguranță a fost una frumoasă. Fiecare vorbitor a avut plăcerea de a împărtăși o întâmplare fericită petrecută în acea zonă.

Sprijinul financiar acordat de UUR pentru desfășurarea acestui eveniment a fost recunoscut și apreciat de către toți participanții, aceștia exprimându-și speranța că astfel de activități vor continua și în viitor.

Citiți în continuare…

Share This