Clubul copiilor ucraineni din cadrul UUR-Cluj a marcat Ziua Iei Ucrainene

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Sâmbătă, 20 mai a.c., „Clubul copiilor ucraineni” din cadrul Filialei Cluj a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat acțiunea intitulată „Ziua Iei Ucrainene!”. Gazda evenimentului, Lyudmyla Dorosh, redactor-șef al revistei pentru copii „Clopoțelul”, editat sub egida UUR, a pregătit o serie de activități destinate copiilor, dar care să-i implice și pe adulți.

Copiii au aflat despre istoricul apariției acestei sărbători relativ moderne. Au descoperit fapte inedite și interesante despre semnificația broderiei ucrainene din timpuri străvechi și până în zilele noastre. Au ascultat poezii despre broderie și ștergare brodate, scrise de autori ucraineni contemporani renumiți.

Au urmat activitățile propriu-zise, legate direct de broderie. Astfel, copiii au fost învățați să realizeze o inimă, făcută cu ață colorată pe carton în tehnica String Art. Lyudmyla Dorosh și Olha Senyshyn le-au explicat și au supervizat activitățile copiilor, i-au încurajat să comunice în limba ucraineană, asigurându-se, totodată, de bunul mers al activității de creație.

Și de data aceasta, sediul Filialei clujene a găzduit, alături de membrii acesteia, mulți refugiați ucraineni, care au fost invitați să participe cu copiii la această acțiune, pentru a avea posibilitatea de a auzi și de a vorbi limba lor maternă.

La finalul întâlnirii, participanții noștri și-au exprimat recunoștința pentru timpul interesant petrecut împreună și au primit reviste pentru copii („Clopoțelul”, „Albinuța”), oferite de Filială Cluj a Uniunii Ucrainenilor din România.

Citiți în continuare…

Share This