Ziua Limbii Ucrainene sărbătorită în școlile din județul Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Elevii din Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației, Școala Gimnazială Rona de Sus, Școala Gimnazială Valea Vișeului și Școala Gimnazială Nr. 4 Poienile de Sub Munte din județul Maramureș au sărbătorit cu bucurie Ziua Limbii Ucrainene.

Într-o atmosferă plină de culoare și entuziasm, elevii ucraineni maramureșeni au participat la activități dedicate acestei zile speciale, care este sărbătorită oficial, pe data de 9 noiembrie, potrivit Legii nr. 213/2018, inițiată de președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi.

Activitățile festive organizate în cadrul instituțiilor de învățământ maramureșene au cuprins dansuri tradiționale, recitări de poezii, activități interactive și expoziții care au evidențiat bogata moștenire culturală a comunității ucrainene.

Elevii s-au dovedit a fi neîntrecuți în talentul lor, în prezentarea tradițiilor și obiceiurilor ucrainene, iar fiecare școală a adus un omagiu limbii materne, evidențiind rolul său esențial în păstrarea identității culturale.

Sărbătoarea limbii ucrainene a adus împreună elevi, profesori și comunitatea locală, într-un gest de susținere a diversității culturale și lingvistice, marcând astfel o zi de o importanță majoră în calendarul educațional al județului Maramureș și al întregii comunități ucrainene.

Citiți în continuare…

Share This